خون مقدس حسین بن علی(ع) و عزیزان و فرزندان و برادرانش برای این در راه اسلام نثار شد که بندگان خدا را از جهالت و ظلمت نادانی برهاند و در نتیجه از گمراهی، گرفتاری و از بیراهه رفتن نجات دهد.
آیتالله سیداحمد حسینی خراسانی؛ عضو فقهای شورای نگهبان درباره پیامهای نهضت عاشورای اباعبدالله الحسین(ع) اظهار کرد: حقیقت و جوهره نهضت پرشکوه عاشورای حسینی و شهدای کربلا، پیاده کردن توحید ناب در جامعه انسانی بوده است و تحقق توحید در همه ابعاد در گرو ارتقای سطح دانش، علم و آگاهیهای دینی جامعه بشری است و این نهضت، نهضت آگاهی بخشی است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: طبق آن چه در فرازی از زیارت اربعین آمده «َبذَلَ مُهجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضّلالة»؛ خون مقدس حسین بن علی(ع) و عزیزان و فرزندان و برادرانش برای این در راه اسلام نثار شد که بندگان خدا را از جهالت و ظلمت نادانی برهاند و در نتیجه از گمراهی، گرفتاری و از بیراهه رفتن نجات دهد.
آیتالله حسینی خراسانی بیان کرد: آن چه برای ما مهم و اهمیت دارد، آن است که با استفاده از این فرصت نورانی و انسانی آگاهیهای دینی را در جامعه بیشتر کنیم و مردم را با حقیقت دین، توحید، نبوت و امامت آشنا کنیم.
مظاهر شکوه و عظمت شیعه
عضو فقهای شورای نگهبان در بخش دیگری از گفتوگوی خود اربعین حسینی را از دیگر شئون نهضت سیدالشهدا(ع) دانست و گفت: اربعین حسینی از مظاهر شکوه و عظمت شیعه در عرصه بین المللی بوده و است. این حرکت عظیم میلیونی دارای حقیقتی است که در هندسه نهضت عاشورا از همان ابتدا طراحی و وجود داشته است. در حدیثی که از امام حسن عسکری(ع) نقل شده زیارت اربعین به عنوان یکی از نشانههای ایمان مؤمن واقعی مورد توجه قرار گرفته است.
بزرگداشت اربعین از سال ۶۱
نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری افزود: برخی معتقدند مراسم اربعین سیدالشهدا(ع) جزو پدیدههایی است که در سالهای اخیر شکل گرفته است، امّا باید گفت، مراسم اربعین در قالب حرکتهای جمعی و گروهی از همان اربعین اول امام حسین(ع) در سال ۶۱ هجری با حضور بازماندگان اهل بیت(ع) در روز عاشورا، جابربن عبدالله انصاری، جمعی از بنی هاشم مدینه، همچنین تعدادی از مردم کوفه و برخی از زنان بومی منطقه شکل گرفت.
آیتالله حسینی خراسانی با بیان اینکه اربعین دارای جایگاه و نقطه عطفی در تاریخ اسلام و تشیع میباشد، خاطرنشان کرد: مرحوم آیتالله شهید قاضی طباطبایی اولین شهید محراب انقلاب اسلامی در کتاب تحقیق درباره اولین اربعین حسینی آورده است که سید جواد شُبَّر حسینی نجفی از نویسندگان عرب در دوره معاصر و صاحب کتاب «ادب الطف» نقل میکند که؛ در سال ۱۳۸۸ هجری قمری، قبل و بعد از آن جمعیت عظیم و انبوه زائران اربعین در حدی بوده است که شرق و غرب کشور عراق را به هم متصل کرده بوده است و برابر بر آمار مسئولان وقت عراقی بالغ بر یک میلیون نفر جمعیت از ایران، عراق، پاکستان، هندوستان و افغانستان و دیگر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی با ملیتهای مختلف دراین مراسم حضور داشتند که برای برگزاری یک مراسم مذهبی در نوع خودش در آن زمان و با آن امکانات محدود، بینظیر بوده است.
رعایت شیوهنامههای بهداشتی در عزاداری اربعین
آیتالله حسینی خراسانی خطاب به علاقهمندان و ارادتمندان اهل بیت(ع) تصریح کرد: به دلیل شرایط کرونایی محدودیتهایی به وجود آمده، اما با رعایت شیوه نامهها و دستورالعملها باید از فرصت با شکوه و ظرفیت عظیم عزاداریهای به خصوص در ایام اربعین حسینی برای ایجاد آگاهیهای همه جانبه اعتقادی، فقهی، سیاسی و اجتماعی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: اربعین همچنین دارای یک پیام است و آن اینکه «یا اباعبدالله انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی یوم القیامه»، به عبارتی یا امام حسین(ع)، ما با روح بزرگ و همچنین آرمان و اهداف نهضت شما پیمان و عهد میبندیم که همیشه در مسیر شما قدم برداریم و دوستدار دوستان شما و دشمن دشمنان شما باشیم و همواره نیرو، قدرت و امکاناتی را که در اختیار داشته باشیم در این زمینه که فرهنگ اتحاد بشریت و فراهم کردن بستر عدالت در سراسر جهان و مقدمه ظهور است، صرف کنیم.
گفتوگو از اکبر پوستچیان