در روایتها و منابع تاریخی ۴ نقل در خصوص حرم مطهر حضرت زینب (س) وجود دارد. در این منابع مدینه، مصر، عراق و شام به عنوان مکان دفن پیکر مطهر ایشان معرفی شدهاند که هرکدام دلیل خاص خود را دارد. حضرت زینب کبری (س) شخصیتی است که در طول تاریخ نویسندگان بیشماری از عظمت، فضیلت، علم و عقل، سیاستمداری، قدرت، صلابت و شجاعت ایشان نوشتهاند. تمام توان و تلاش عقیله بنی هاشم (س) بر حمایت، همراهی و همدلی و تبعیت از امام جامعه اسلامی و ولایت امام حسین (ع) بود. در واقعه کربلا و نهضت اباعبدالله الحسین (ع)، وقتی امام تصمیم گرفتند از مدینه به سمت مکه و بعد به سمت عراق حرکت کنند خواهر بزرگوارشان حضرت زینب (س) راهی این سفر شدند و برادرشان را در این سفر تنها نگذاشتند و لحظه به لحظه در مشکلات و گرفتاریها همراه امام حسین (ع) بودند. این بانوی بزرگوار پس از تحمل رنج و سختیهای فراوان و صبر بر مصیبت شهادت برادران، فرزندان و عزیزان خویش در واقعه غمبار عاشورا و انجام رسالت خویش در ابلاغ حقایق این حادثه و روشنگری برای مسلمانها و دوستداران اهل بیت (ع)، به مدینه بازگشتند، اما حدود یک سال و نیم بعد از واقعه جانسوز کربلا در سن ۵۷ سالگی از دنیا رفتند. در روایتها و منابع تاریخی ۴ نقل در خصوص حرم مطهر حضرت زینب سلامالله علیها وجود دارد. در این منابع مدینه، مصر، عراق و شام به عنوان مکان دفن پیکر مطهر ایشان معرفی شدهاند که هرکدام دلیل خاص خود را دارد. به مناسبت ۱۵ رجب سالروز رحلت جانسوز حضرت زینب کبری (س)، به واکاوی دلایل مورخین در خصوص مزار مطهر این بانوی گرانقدر خواهیم پرداخت، در همین راستا خبرگزاری مهر با حجت الاسلام سید باقر علمالهدی، محقق و کارشناس دینی، به گفتگو در این خصوص پرداخته است . حجت الاسلام علمالهدی با بیان …
بیشتر بخوانید »ایرانیان نام فاطمه (س) را در حرم علوی احیا کردند +عکس
صحن حضرت زهرا (س) در جوار حرم امام علی (ع) به همت ستاد بازسازی عتبات و با مشارکت ایرانیان احداث شده است تا در جوار حرم علوی نام صدیقه کبری (س) احیا شود. به گزارش مشرق، صحن حضرت زهرا (س) در ضلع غربی حرم امیرالمؤمنین (ع) تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین(ع) به همت ستاد بازسازی عتبات و با مشارکت ایرانیان طراحی و احداث شده است تا در جوار حرم امام علی (ع)، نام صدیقه کبری (س) احیا شود. صحن حضرت زهرا (س) در دو بخش زیارتی و غیرزیارتی طراحی و از اوایل دهه ۹۰ روند اجرایی آن آغاز شد که هماکنون بخش زیارتی این صحن با مساحت ۱۰۰ هزار مترمربع شامل مصلای بزرگ در سه طبقه است که تمامی خدمات رفاهی همچون مهمانسرا و سرویس بهداشتی و غذاخوری در آن در نظر گرفته شده است که در سالهای اخیر با توجه به افزایش جمعیت زائران اربعین محل بیتوته زائران بود و روزانه هزاران زائر با حضور در حرم علوی در صحن حضرت زهرا (س) پذیرایی میشدند. بخش غیرزیارتی نیز با مساحت ۱۲۰ هزارمترمربع شامل موزه، کتابخانه، ساختمان اداری و پارکینگ نیز احداث شده است. کتابخانه حرم علوی با ظرفیت بیش از یک میلیون جلد کتاب و نسخ خطی به عنوان یکی از بزرگترین موزههای اعتاب مقدسه عراق به شمار میرود که از چندین طبقه تشکیل شده و در آن کارگاه ترمیم نسخ خطی وجود دارد و اشعار فارسی نیز در بخشی از دیوارهای بالایی طبقات نقش بسته است. موزه آستان قدس علوی نیز در فضای صحن حضرت زهرا در بخش غربی حرم امیرالمؤمنین (ع) قرار دارد که اینموزه نیز در سه طبقه و با مساحتی بالغ بر سه هزار مترمربع ساخته شده است. صحن حضرت زهرا (س) با معماری ایرانی اسلامی و منحصر به فرد در جوار حرم امام علی (ع) این آستان مقدس را بیش …
بیشتر بخوانید »مفروش شدن ۲۰ هزار متر از صحن حضرت زهرا(س) برای زوار اربعین +عکس
۲۰ هزار مترمربع از صحن حضرت زهرا(س) همزمان با دهم صفر مفروش و آماده پذیرایی از زائران اربعین شد. به گزارش مشرق، احداث صحن حضرت زهرا (س) به همت مهندسان و کارگران ایرانی از سوی ستاد بازسازی عتبات از اوایل دهه ۹۰ کلید خورد و هماکنون بخش زیارتی این صحن تکمیل شده است. البته با توجه به توقف اعزام نیروهای ستاداز اواخر سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، عملیات تکمیل این صحن نیز با مشکلاتی مواجه شد؛ به طوری که به گفته محمد جلال مآب، رئیس ستاد بازسازی عتبات حضرت زهرا (س) همچون سالهای گذشته در ایام اربعین پذیرای زائران خواهد بود و درباره حضور موکبها در این صحن، تولیت حرم علوی تصمیمگیری میکند. صحن حضرت زهرا (س) در جوار حرم امام علی (ع) در سه طبقه احداث شده و در حالی که حدود ۱۰ روز تا اربعین حسینی باقی مانده و بسیاری از زائران پیادهروی اربعین از مسیر نجف به سوی کربلا مشرف میشوند، صحن حضرت زهرا (س) در حال آمادهسازی برای پذیرایی از زائران ساکن عراق میشود. بر همین اساس، هر روز صحن و حرم نجف اشرف ضدعفونی میشود و قرار است ۲۰ هزار مترمربع از صحن حضرت زهرا (س) برای پذیرایی از زوار اربعین آماده شود؛ به طوری که از امروز با پهن شدن فرشها در صحن و فراهم شدن سایر امکانات همچون پتو و وسایل سرمایشی، فضای بخش زیارتی صحن حضرت زهرا (س) میزبان زوار اربعین است. به گزارش فارس، صحن حضرت زهرا (س) در سالهای اخیر میزبان زوار اربعین بوده و موکبهای ایرانی و عراقی در اطراف حرم به زوار خدمت میکردند که امسال با نبود موکبهای ایرانی به دلیل بسته بودن مرز عراق و شیوع کرونا، همچنان موکبهای عراقی به ارائه خدمات مختلف به زائران حسینی میپردازند.
بیشتر بخوانید »عکسهای قدیمی از حرم امام علی(ع)
مرکز اسلامی امام علی(ع) استکهلم، پایتخت سوئد این عکسها را به مناسبت ۱۳ رجب؛ سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) و روز پدر بازنشر کرده است که در ادامه میآید:
بیشتر بخوانید »رفتن به راهپیمایی اربعین فقط منحصر به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا است
در آستانه هفته دفاع مقدس، رهبر انقلاب به صورت ویدیو کنفرانس در جمع یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس حاضر و سخنرانی کردند. به گزارش پایگاه اربعین ، گزیده بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در این مراسم درخصوص نحوه برگزاری مراسم اربعین در سال جاری به شرح ذیل است: کرونا را دستکم نگیرید. روزی ۱۵۰ هموطن از دست بروند، چیز کوچکی است؟ برخی ارزیابی درستی ندارند. فرض کنید روزی یک هواپیمای ۱۳۰ نفره سقوط کند و همه سرنشینان آن بمیرند، این چیز کمی است؟ – ما مردم باید به وظایف خود در زمینه مقابله با کرونا عمل کنیم. الان بحث اربعین هم مطرح است اما رفتن به راهپیمایی اربعین فقط منحصر به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا است. اگر گفتند نه، که تا الان گفتهاند نه، این باید برای همه ما پذیرفتنی باشد نه اینکه به دم مرز برویم، نه. بهجای رفتن به مرز، از خانه اظهار ارادت کنیم. – در روز اربعین به خواندن چند دعا روی بیاورید و پیش امام حسین از اینکه میخواستید به کربلا مشرف شوید اما ممکن نیست، شکوه کنید.
بیشتر بخوانید »دعای عرفه با دستخط منسوب به امام حسین(ع) منتشر شد
این نسخه از دعای عرفه با دستخط منسوب به امام حسین(ع) از روی قرآن منتسب به ایشان در کتابخانه آستان قدس رضوی نگارش شده است که همزمان با روز عرفه از سوی پایگاه اربعین منتشر میشود. این نسخه از دعای عرفه که همزمان با روز عرفه سال ۱۴۴۱ هجری قمری از سوی پایگاه اربعین منتشر میشود، در واقع با دستخط منسوب به امام حسین(ع) از روی قرآن منتسب به ایشان که با شماره ۳۳۸۲ در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است، نگارش شده است. دعای عرفه امام حسین(ع) از دعاهای مشهوری است که شیعیان در روز عرفه و در صحرای عرفات و دیگر مناطق جهان میخوانند. در منابع، درباره سال قرائت دعای عرفه توسط امام حسین(ع) مطلبی ذکر نشده است؛ امّا با توجه به برخی شواهد، این دعا مربوط به آخرین حج امام حسین(ع) نیست چرا که او در سفر حجی که قبل از واقعه کربلا بود، در عرفات توقف نداشت. امام حسین(ع) در ذیالحجه سال ۶۰ قمری که به مکه رفت، در بین اعمال حج متوجه توطئه عوامل یزید شد، از اینرو حج را به عمره تبدیل کرد و سپس طواف خانه و سعی صفا و مروه را به جا آورد و به سمت کوفه حرکت کرد. دعای عرفه دربردارنده آموزههای عرفانی و عقیدتی است. بِشر و بشیر فرزندان غالب اسدی نقل کردهاند که: در آخرین ساعات روز عرفه در عرفات، امام حسین با جمعی از خاندان، فرزندان و شیعیان از چادر بیرون آمدند و با نهایت خضوع و خشوع در طرف چپ کوه ایستادند و روی را به طرف کعبه گردانیده دستها را تا مقابل رو برداشتند و این دعا را خواندند. doa_arafeh_emam_hosein_asl دعای عرفه امام حسین(ع) دربردارنده مطالبی است که برخی از مهمترین محورهای آن عبارت است از: شناخت خداوند و بیان صفات الهی و تجدید عهد و پیمان با پروردگار و شناخت پیامبران و تحکیم ارتباط با آنها و توجه به آخرت و اظهار …
بیشتر بخوانید »آثار ائمه بقیع(ع) در کتابخانه آستان قد س رضوی احیا و بازسازی شد
احیا و بازآفرینی آثار ائمه بقیع(ع) با هدف زمینهسازی برای بازسازی حرم مطهر ائمه (ع) بقیع انجام شد. به گزارش ایکنا؛ حمید رابعی مسئول بازآفرین قرآنها و احیاء دستخط منسوب به ائمه اطهار در کتابخانه آستان قدس رضوی در گفتگو با خبرگزاری ایکنا گفت برخی آثار مکتوب به جای مانده از ائمه اطهار(ع) در قالب قرآنهای خطی منسوب به ایشان هم اکنون در گنجینه کتب خطی و موزه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری میشوند. براساس این گزارش؛ در حال حاضر از چهار امام معصوم مدفون در بقیع، آثار منسوب به امام حسن، امام سجاد و امام صادق(ع) در این کتابخانه در دسترس هستند و فقط از امام محمدباقر(ع) اثری موجود نیست که در راستای زمینهسازی برای بازسازی حرم مطهر ائمه(ع) بقیع، احیا و بازآفرینی احادیث و روایات و قرآنهای این ائمه معصومین(ع) طی سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و نتیجه این تلاش علاوه بر بازآفرینی کامل قرآن، کتاب صحیفه سجادیه، کتاب رساله حقوق و کتاب مفاتیح الکلام شامل چند دعا و زیارتنامه از ائمه اطهار(ع) با دستخط منسوب به ائمه بقیع نیز بازآفرینی شده است. کتابخانه آستان قدس رضوی تأکید دارد؛ هم راستا با احیا آثار و سیره نظری ائمه بقیع(ع) باید برای بازسازی حرم مطهر ائمه بقیع نیز اقدامات جدی و موثرتری از سوی سازمانهای دولتی و مردمی انجام گیرد تا به زودی شاهد رفع مظلومیت و زدودن گرد غربت از این آستان مقدس باشیم. از جمله تلاشهایی که برخی افراد و شخصیتهای کشورمان طی بیش از ۹۰ سال گذشته در این زمینه داشتهاند، میتوان به سیدمحمد تقی آل احمد، نماینده ویژه آیت الله العظمی بروجردی در امور شیعیان مدینه اشاره کرد که با توجه به شواهد و اسناد موجود، این فرد پس از چندین سال تلاش و مذاکره با حاکمان مدینه برای بازسازی حرم مطهر ائمه بقیع سرانجام در فروردین ۱۳۳۲ به …
بیشتر بخوانید »مجوز رسمی پادشاه وقت عربستان برای زیارت و بازسازی قبور ائمه بقیع+عکس
به گزارش از خبرگزاری فارس احمد ابراهیمی مستندساز و پژوهشگر باحضور در برنامه بیتالنبی شبکه قرآن و معارف سیما به ارائه مستندات مختلفی درباره قبور ائمه بقیع از جمله مجوز رسمی پادشاه این کشور برای زیارت بقیع پرداخت. ابراهیمی از دیدار علامه عبدالرحیم صاحبالفصول حائری با پادشاه وقت عربستان برای کسب مجوز زیارت قبور ائمه بقیع خبر داد و گفت: ایشان اولین مدافع حرم بقیع هستند که یک سال بعد از تخریب بقیع به دیدار پادشاه وقت عربستان عبدالعزیر پدر پادشاهان فعلی رفته و پس از مذاکرات یک سند رسمی و مکتوب از پادشاه عربستان میگیرند که در آن برای زیارت قبور ائمه بقیع و حتی بازسازی آن اجازه داده شده که عربستانیها به آن پایبند نبودند و کسی هم پیگیر این سند نشد. قبور ائمه بقیع وی ادامه داد: این سند به صورت رسمی به یک شیعه داده شده و مذهب شیعه طبق آن به رسمیت شناخته شده اما متأسفانه چنین سند مهم و معتبری هیچگاه پیگیری نشده و امروز شاهد مشکلات فراوان برای زیارت بقیع هستیم. این مستندساز گفت: حدود ۱۰ سال برروی نزدیک به ۳ هزار سند تاریخی از کشورهای مختلف از جمله: ایران، ترکیه و عراق در رابطه با زوایای مختلف قبرستان بقیع کار کردهایم و مستندات مختلفی در این زمینه بدس آوردهایم. وی تصویر منتشر شده در فضای مجازی منتصب به ضریح ائمه بقیع را جعلی خواند و بیان داشت: این تصویر مربوط به یکی از اماکن شبیهسازی شده در کراچی پاکستان است که مردم آنجا با توجه به رسم و رسوم خود آن را ضریح را شبیهسازی کرده و ستایش میکنند. ضریح بقیع ابراهیمی در ادامه از تصویر واقعی ضریح ائمه بقیع بر روی آنتن زنده رونمایی کرد و گفت: این تصویر در سال ۱۳۱۰ هجری قمری مصادف با ۱۲۷۲ شمسی توسط ارنست هولتسر آلمانی در بازار اصفهان گرفته شده است. این پژوهشگر خاطرنشان کرد: …
بیشتر بخوانید »تصویر ضریح ائمه بقیع(ع) پس از ۱۲۴ سال یافت شد+عکس
احمد ابراهیمی ضمن شرح مختصری از تاریخچه ضرایح استفاده شده برای قبور ائمه بقیع(ع)، درباره تنها تصویر ضریح به دست آمده از ائمه بقیع(ع) توضیحاتی ارائه داد. احمد ابراهیمی در مراسم رونمایی از تصویر ضریح مطهر ائمه بقیع(ع) که با حضور حجتالاسلام سعیدیان، کمالالدین شاهرخ، عکاس پیشکسوت حوزه دینی، محمدمهدی حائری صاحبالفصول و جمعی از هنرمندان در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، با بیان اینکه تصویر ضریح مطهر ائمه بقیع(ع) را تاکنون به صورت رسمی رونمایی نکرده بودیم، گفت: البته این تصویر در مستندی که در هشتم شوال امسال تولید و از رسانه ملی پخش شد، یک بار نمایش داده شد و امروز به مناسبت ایام شهادت امام حسن مجتبی(ع) قصد داریم این تصویر را رونمایی کنیم تا جهان تشیع با این تصویر آشنا شوند. وی در توضیح تاریخچه ضرایح قبور ائمه بقیع(ع) گفت: در قبرستان بقیع برای امامان علیهم السلام در طول تاریخ سه ضریح وجود داشته است. اولین ضریح مربوط به دوره عباسیان است. این ضریح مختصری از جنس چوب بود. ضریح دوم نیز به همین شکل بود تا در تخریب اول بقیع از بین رفت. اما ضریح سوم همین ضریح مورد نظر ماست که در ایران و توسط هنرمندان اصفهانی ساخته میشود و بعداز 124 سال اکنون توانستیم از لابلای اسناد موجود آن را یافت کنیم و امروز قصد رونمایی از آن را داریم. وی افزود: ماجرا از این قرار بود بعد از اینکه زائران و حاجیانی که به مکه و مدینه میرفتند، از وضعیت بد نگهداری حرمهای اهلبیت(ع) ابراز نگرانی میکردند و در این بین وقتی بعضی از دولتمردان قاجاری خود به سفر حج میرفتند، این وضعیت رقتبار را مشاهده میکردند و اینکه حرم و ضریح امامان همام بقیع در حال فرسوده شدن بود و توجهی از سوی دولت مرکز عثمانی نسبت به آن نمیشد. به همین دلیل در ایران تصمیم گرفته شد تا ضریح بسیار مستحکم و عالی از لحاظ صنعت هنر ضریحسازی برای آن …
بیشتر بخوانید »تخریب بقیع مسئله جهان اسلام است نه شیعه/ نسبت به ۸شوال سکوت کردیم
احمد ابراهیمی، پژوهشگر مستند «پایان سکوت» گفت: تخریب بقیع اصلاً قضیه شیعه نیست، بلکه قضیه جهان اسلام است. هدف وهابیت برای تخریب بقیع، خود اسلام بود، نه فقط شیعیان. به گزارش پایگاه اربعین به نقل از ایکنا ؛ مستند پایان یک سکوت، به مناسبت سالروز تخریب بقیع روز گذشته با حضور عوامل این مستند، در خبرگزاری مهر، نمایش داده شد. این مستند با اجرای سیدکاظم احمدزاده در گفتگو با شخصیتهای دینی و دانشگاهی مختلف مانند آیتالله صدیقی، حجتالاسلام رفیعی، حجتالاسلام پناهیان، حجتالاسلام کاشانی، حجتالاسلام قاسمیان، محمدصادق کوشکی، علی اکبر رائفیپور و… به بررسی موضوع ۸ شوال و سکوت جوامع اسلامی در مورد جنایت آل سعود در تخریب قبور ائمه(ع) بقیع میپردازد. عوامل این مستند با حضور در خبرگزاری مهر به تبیین موضوعات مطرح شده در آن پرداختهاند که در ادامه میخوانید؛ لازم به ذکر است مستند «پایان یک سکوت» سه شنبه، ۲۱ خردادماه، ساعت ۲۳:۳۰ از شبکه سوم سیما پخش خواهد شد. نسبت به قضیه ۸ شوال سکوت کردهایم احمد ابراهیمی، محقق و پژوهشگر آثار اسلامی، در این نشست در مورد مستند «پایان یک سکوت» گفت: ما نزدیک به ۱۲ سال است که گروهی به نام گروه مردمی بهشت بقیع را سامان دادهایم که چهار مستند را تا الان تولید کردهایم. مستند اول ما در سال ۹۱ به نام «بهشت ماندنی است» تولید شد که اولین مستندی بود که در ایران و در جهان اسلام در مورد بقیع ساخته شد. شاید در حد چند گزارش کوتاه در برخی شبکههای ماهوارهای به این موضوع پرداخته شده باشد، اما مستندی که به صورت مفصل به موضوع بقیع بپردازد، نداشتهایم. وی ادامه داد: مخالفیم که در روز ۸ شوال صرفاً و فقط بخواهیم عزاداری کنیم. تخریب قبور ائمه بقیع(ع)، باعث عزای ماست، ولی باید یک حرکتی کرد و اعتراض کرد. وی افزود: داستانی که برای ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی پیش آمده، باعث شده هر سال …
بیشتر بخوانید »